Quan l’Om demana peres

Us adjuntem l’enllaç a aquest informe del Grup de Sobirania Alimentària d’ESF Catalunya, amb la María Heras López com a autora i tutelada per Josep Prat, Ruth Lamas, Cristina Díaz, Maria Domingo on parla de l’insostenible consum energètic del sistema alimentari.

https://esf-cat.org/blog/2010/04/22/esferes9-lom-demana-peres/

Des dels inicis de la humanitat, els patrons alimentaris han anat evolucionant d’acord amb les interaccions entre els éssers humans i el seu medi ambient. En l’època contemporània, la revolució industrial marca un abans i un després, introduint canvis radicals en la forma de producció, processat i emmagatzematge d’aliments, impulsats pel descobriment de noves formes d’energia, com el petroli i la seva aplicació a l’agro. Més recentment, els fenòmens de creixement econòmic, la globalització economicocultural, la innovació tecnològica associada al sistema agroalimentari i el desenvolupament de les tècniques de màrqueting han afavorit canvis en les preferències dietètiques i en la composició de la dieta (OMS, 2002) en tan sols unes dècades.

Esperem que el trobeu interessant.
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en informació, Medis, Noticies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Quan l’Om demana peres

  1. Retroenllaç: Quan l’Om demana peres: la poma. – Ecològic Fruits Montmany

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.