Us adjuntem l’enllaç a aquest informe del Grup de Sobirania Alimentària d’ESF Catalunya, amb la María Heras López com a autora i tutelada per Josep Prat, Ruth Lamas, Cristina Díaz, Maria Domingo on parla de l’insostenible consum energètic del sistema alimentari.
Des dels inicis de la humanitat, els patrons alimentaris han anat evolucionant d’acord amb les interaccions entre els éssers humans i el seu medi ambient. En l’època contemporània, la revolució industrial marca un abans i un després, introduint canvis radicals en la forma de producció, processat i emmagatzematge d’aliments, impulsats pel descobriment de noves formes d’energia, com el petroli i la seva aplicació a l’agro. Més recentment, els fenòmens de creixement econòmic, la globalització economicocultural, la innovació tecnològica associada al sistema agroalimentari i el desenvolupament de les tècniques de màrqueting han afavorit canvis en les preferències dietètiques i en la composició de la dieta (OMS, 2002) en tan sols unes dècades.
Esperem que el trobeu interessant.
Montse i Josep
Retroenllaç: Quan l’Om demana peres: la poma. – Ecològic Fruits Montmany