Setmana 44 del dos mil vint-i-dos

Bon dia,

Portem un període molt llarg de sequera. Les poques pluges que ha fet les últimes setmanes han estat molt petites. La terra és molt seca i tant les verdures com els fruiters estan patint de valent.

Destaquem en aquests moments les oliveres que tenen la collita a sobre. Els manca aigua per mantenir els seus fruits i per això s’arruguen, doncs es deshidrata la pell, les fulles es caragolen reduint la seva superfície d’exposició al sol evitant la pèrdua d’aigua.

Els pous estan reduint molt la seva quantitat d’aigua. Ja portem temps estalviant aigua tant com podem, aquestes situacions ja ens havien passat altres vegades, per tant, només podem optimitzar la poca aigua que tenim i esperar que plogui aviat.

Recomanem les llimones de collita pròpia. Aquests llimoners estan plantats a Torrelles en una zona on no gela de fa molts anys, fruit de l’observació i proves d’adaptació de diferents peus i varietats de llimones. És una aposta que vàrem començar fa deu anys per l’adaptació al canvi climàtic que ja és una realitat i cada vegada més evident.

Salut i ànims
Montse i Josep 

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.