Bon dia,
Aquesta setmana volem recomanar els naps: de color blanc, amb el coll violeta, de forma aplanada i recomanat per fer manats.
És un aliment humil a vegades, poc apreciat. Caldria que li donéssim més protagonisme, doncs és molt important per fer una bona dieta d’hivern.
Molt més antic que les patates, abans de començar l’agricultura ja es consumien les seves fulles. Conreat per als grecs i els romans van alimentar moltes famílies a Europa abans que vingués la patata d’Amèrica al segle XVIII.
El nap té moltes més vitamines i minerals en quantitat i qualitat que les patates.
- Baix en calories i hidrats de carboni, ric en fibra i vitamina C (23 mg per 100 grams), B9, A i ric en calci especialment les fulles.
- Preventiu de l’osteoporosi.
- Protector de malalties cardiovasculars
- Regula la funció intestinal
Segons medicina xinesa és un aliment de naturalesa tèrmica neutra. Millora la circulació de l’energia del cos, ajuda a reconstruir la sang, alleuja la tos, ajuda eliminar mocs i acumulacions d’humitat del cos.
Salut i Naps.
Montse i Josep