Bon dia,
Ja comencem a tenir força verdures d’hivern: cols, apis, remolatxa, naps, raves, enciams d’hivern, bledes, bròcolis i ara comencen dues de noves, enciam negre del sucre i bròquil verd.
Voldria comentar que el bròquil és una verdura de la família de les cols (crucíferes) de la que aprofitem la seva inflorescència (flor), de branques carnoses que formen la part comestible de la planta.
El bròquil és bàsicament una coliflor de color verd, rica en fibra, baixa en calories, molts antioxidants i principis actius anticancerígens, a més de moltes vitamines i minerals. Fan que sigui considerat un superaliment com el bròcoli, però amb menys contingut en clorofil·la.
Curiositat: A vegades sentim l’expressió “s’ha acabat el bròquil” que significa que s’ha arribat a la fi d’alguna cosa.
També recomanem enciam negre o del sucre, gustós, tendre, textura suau de color verd amb algunes pinzellades de color morat. Només es pot conrear a la tardor-hivern (és el nostre preferit).
Salut
Montse i Josep