Bon dia,
Continuem sense ploure, esperem que ens toqui aviat. Ha plogut a tota la península menys a Catalunya, aquí només arriben ventades, ja és mala sort.
Les hores de fred van avançant, ara tenim 546 hores. Al mateix dia de l’any passat en dúiem 457, vol dir que anem per bon camí.

Aquesta setmana vull recomanar la pastanaga de manat de collita pròpia, feta a Begues amb sembra directa a finals d’estiu, després de cuidar-les tot aquest temps, podem començar-la a collir.
La pastanaga és una arrel de la mateixa família que l’api, el julivert i el fonoll; és la família de les umbel·líferes.
La seva composició és principalment aigua, els hidrats de carboni, vitamines i minerals, destaquen la vitamina A i els carotens que li donen el color taronja.
Té molts beneficis per la salut:
- Manteniment de la visió.
- Per la pell estimula la melanina
- Redueix el risc de malalties cardiovasculars.
- Prevenció d’alguns càncers.
Es pot menjar crua o cuita i té infinitat de receptes, també per fer postres com el pastís de pastanaga.
Animeu-vos estan boníssimes.
Salut
Montse i Josep