Bon dia,
Acabem de passar una altra setmana de temperatures anormalment altes i un anticicló que no deixa ploure ni una mica. Esperem que plogui aviat, doncs tot comença a secar-se.



Aquesta setmana us vull recomanar una col molt especial, la col de Brussel·les:
- Es van començar a conrear el segle XVIII a Bèlgica d’ací el seu nom i després per tot el món.
- Aquesta petita i concentrada col és una bona font de fibra, potassi, vitamina C i també d’àcid fòlic.
- El seu contingut en aigua és del 90% i té totes les propietats de les altres cols.
A l’hora de cuinar-les és important no fer coccions llargues doncs es perdrien moltes de les seves propietats:
- Saltades: amb pernil, béicon o amb xampinyons per als vegetarians.
- Al Forn: receptes amb mel i mostassa, amb ceba caramel·litzada, fruits secs i buscant un toc de dolçor són molt bones.
- Al vapor: acompanyades d’altres verdures.
- A la brasa: fetes amb brotxetes són boníssimes.
- Crues: Com a pica-pica i amb alguna espècie o salsa com una mostassa i altres.
Per internet trobareu moltíssimes receptes per gaudir d’aquestes coletes.
Salut i col de Brussel·les.
Montse i Josep