Setmana 5 del dos mil vint-i-cinc

Bon dia,

Acabem de passar una altra setmana de temperatures anormalment altes i un anticicló que no deixa ploure ni una mica. Esperem que plogui aviat, doncs tot comença a secar-se.

Aquesta setmana us vull recomanar una col molt especial, la col de Brussel·les:

  • Es van començar a conrear el segle XVIII a Bèlgica d’ací el seu nom i després per tot el món.
  • Aquesta petita i concentrada col és una bona font de fibra, potassi, vitamina C i també d’àcid fòlic.
  • El seu contingut en aigua és del 90% i té totes les propietats de les altres cols.

A l’hora de cuinar-les és important no fer coccions llargues doncs es perdrien moltes de les seves propietats:

  • Saltades: amb pernil, béicon o amb xampinyons per als vegetarians.
  • Al Forn: receptes amb mel i mostassa, amb ceba caramel·litzada, fruits secs i  buscant un toc de dolçor són molt bones.
  • Al vapor: acompanyades d’altres verdures.
  • A la brasa: fetes amb brotxetes són boníssimes.
  • Crues: Com a pica-pica i amb alguna espècie o salsa com una mostassa i altres.

Per internet trobareu moltíssimes receptes per gaudir d’aquestes coletes.

Salut i col de Brussel·les.
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.