Setmana 52 del dos mil vint-i-dos

Bon dia,

Continuem amb unes temperatures anormalment altes per les dates que ens trobem. És un canvi generalitzat. Esperem que aviat canvi la tendència i es posi a ploure de forma continuada, baixin les temperatures i es posi a fer gelades.

Des de l’1 d’octubre portem 215 hores de fred. Vol dir les hores en què la temperatura ha sigut inferior a 7 graus positius. L’any passat a la mateixa data, portàvem 445 hores i no va fer un any especialment fred.

Aquesta dada és molt preocupant, doncs els fruiters necessiten, segons espècies i varietats, entre 700 i 1200 hores de fred. Els arbres necessiten uns mínims d’hores de fred per descansar i baixar el seu ritme vital fins al 7% d’activitat.

Quan arriba la primavera han d’estar preparats i descansats, per augmentar la seva vitalitat fins al 100%. Penseu que la floració és l’esforç més gran que fan els fruiters en tot l’any, i si no estan a punt, les flors avorten els fruits i deixen de produir fruits.

Bones festes.
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.