Setmana 50 del dos mil vint-i-dos

Bon dia,

Aquesta setmana recomanem els espinacs. És un conreu que prové del sud-oest asiàtic, que els àrabs van introduir a la península al segle XI, després a Europa i més endavant a Amèrica.

Són una hortalissa amb el 92% d’aigua, ideal per dietes de perdre pes, doncs 100 grams contenen:

  • 22 kcal
  • molta fibra 1,8%
  • bastants proteïnes un  2,5%
  • i moltes vitamines i minerals.

Les seves principals qualitats:

Són anticancerígens, contenen molts antioxidants, sobretot a la clorofil·la, que combinats amb la gran quantitat de fibra, són grans protectors contra càncer de còlon. També per lluitar contra càncer de pàncrees, d’esòfag i de pròstata.

Milloren la fertilitat masculina.

Milloren la fatiga crònica.

Segons la medicina Xinesa, són de naturalesa tèrmica refredadora, sabor dolç i reconstituent de la sang. Atura els sanats, sobretot com a remei per al sagnat de nas. Diürètic, laxant, humidifica la sequedat del cos, calma la set, neteja la sang de toxines que causen malalties a la pell (erupcions, irritacions, enrogiments i inflamacions)

A més d’un aliment, es considera com una medicina.

Busqueu receptes per menjar-los cuits amb una mica d’oli, doncs fa que les vitamines siguin més assimilables i augmenta la disponibilitat del ferro i altres minerals, reduint una part de l’àcid oxàlic (l’àcid oxàlic augmenta la possibilitat de pedres al ronyó en persones sensibles. Contenen histamina, cal que vigilin les persones amb migranyes.).

És un dels aliments més contaminats de pesticides en l’agricultura convencional.

Salut
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.