Bon dia,
Ja som a la tardor. Comença a refrescar a les nits. Els dies es comencen a escurçar. Anem tenint ventades que remenen la verdura. És temps de recollir les últimes de l’estiu i començar les de tardor.
Aquesta setmana volem recomanar les mongetes tendres, els queden poques setmanes de collita, doncs quan vinguin els primers freds s’acabaran en sec.
La mongeta tendra és en realitat una lleguminosa, encara que consumint-la verda l’assimilem com a verdura.
És originària d’Amèrica, de fa més de 8000 anys. Va ser un dels primers aliments que van trobar els europeus quan van arribar i es va popularitzar a Europa a partir del segle XVI.
Té molt poques calories, menys de 3 kcal per 100 grs, ideal per dietes d’aprimament. El seu pes en un 90% és aigua.
Ens aporta: Poques proteïnes, molta fibra, vitamines A,B2,B6,B9,C Potassi, Crom, Calci i Magnesi.
Segons la medicina tradicional Xinesa, és un aliment de naturalesa tèrmica neutra, sabor dolç. Enforteix la melsa i el pàncrees, augmenta els fluids Yin (manté la hidratació del cos)
Beneficis:
- Efecte antienvelliment.
- Disminueix el nivell de colesterol.
- Efecte diürètic i depuratiu.
- Efecte positiu en cas de diabetis.
Salut i energia.
Montse i Josep