Setmana 46/2020

Bon dia,

Enciam “cua d’oreneta” és una varietat antiga, recuperada per l’associació de llavors de les Refardes (Llavors ecològiques fetes aquí), a Castellfollit de la Roca (La Garrotxa).

La llavor està feta a Mura (Bages). Només es pot conrear a l’hivern perquè és molt sensible a espigar-se. És un enciam de fulles dentades molt fines amb les puntes morades (no fa cabdell), amb un sabor excel·lent i una textura molt delicada.

Només fem una plantada a l’any i si us agraden els enciams diferents, proveu-los.

Curiositat: És conegut a diferents regions d’Itàlia com a enciam “Català”.

Surten: Carabassa Japonesa, Cogombre i Raves.
Comencen: Enciam cua oreneta i enciam negre del sucre.

Salut i cuideu-vos molt.
Montse i Josep

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.