Setmana 48

Bon dia,

El fred ja esta arribant poc a poc. Les pluges es van succeint i la terra ja no té temps d’assecar-se. Les boires matinals són molt humides i els dies més curts.

L’enciam negre  o del sucre, és un enciam de fulla tova, gruixuda de color marró-mel combinat amb verd. Molt gustós i suau al menjar, només es cultiva a l’hivern.

Té una gran resistència al fred i en ser una varietat tradicional de consum local, és molt apreciada per les persones que el coneixen.

A aquesta varietat també se li diu del sucre, perquè antigament el deixaven espigar per confitar-lo amb sucre i utilitzar de postres.

Enciam negre o del sucre

Recordeu que per amanir, primer hem d’afegir la sal. És molt soluble, pel que entrarà en tots els ingredients. A continuació, afegirem el vinagre. El seu alt contingut en aigua dissoldrà les restes de sal que hagin pogut quedar incrustades en els aliments. Finalment, l’oli. D’aquesta manera, l’amaniment entrarà en tots els aliments i el sabor de la nostra amanida serà molt més sorprenent.

Surten del llistat: Albergínia, tomàquet cor de bou, tomàquet banya, tomàquet marmande i tomàquet amanida.
Comencen : Alvocat Hass, espinac, rumanescu, enciam negre, remolatxes manat i granel propi.

Salut
Montse i Josep

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada