Setmana 16 del dos mil vint-i-quatre

Bon dia,

Els fruiters es van despertant de mica en mica, doncs ja som a primavera. Però els insectes i tota la fauna que envolta els camps, ja fa dies que van creixent i colonitzant tot el que troben al seu pas.

És una lluita per sobreviure i ser els primers d’ocupar els espais. Per exemple, els pugons van iniciant colònies unes per aquí altres per allà. Les formigues, que van associades, els traslladen als brots més tendres perquè tinguin aliment i poder xuclar la melassa que desprenen. És com pasturar vaques a canvi de la llet.

Pugons

Sempre hi ha un contrapès a la natura que fa equilibrar la proliferació excessiva d’una determinada espècie. En l’exemple que he posat, són diferents els predadors dels pugons. Els més populars són les marietes. Però n’hi ha d’altres més eficients com els sírfids, les tisoretes, aranyes, crisopes i cecidòmids.

Sírfid
Sírfid

Amb tanta vida, és impossible avorrir-se, sempre cal estar alerta.

Salut,
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.