Setmana 10 del dos mil vint-i-quatre

Bon dia,

Aquesta setmana vull parlar-vos de les Borraines o borratges. La Borratja és una planta de la família de les Boraginàcies. És una de les verdures silvestres més consumides des de temps immemorial. Es poden menjar tant les fulles com els pecíols. Es mengen guisades com a verdura.

Borraines
Borraines

Té gairebé tota la gamma de nutrients, amb uns continguts modestos, però concretament el ferro és superior al dels espinacs. També conté magnesi. Bullides amb patates tenen un gust molt fi i gustós, sorprenent.

Es fan infinitat de plats: arrebossades, cuinades com espinacs, en sopa, crema vegetal, barrejades amb altres verdures com carabassó o patates.

És una verdura molt arrelada a l’Aragó, Navarra i País Basc

Animeu-vos a descobrir verdures diferents.

Salut i a cuinar!!
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.