Setmana 3 del dos mil vint-i-quatre

Bon dia,

Continuem a bon ritme amb el fred. De moment portem 342 hores a menys de 7 graus positius. Es considera que és la temperatura que necessiten els arbres per fer el repòs hivernal.

Aquesta setmana parlaré del nap Daikon. Nosaltres vàrem començar a plantar-lo arran d’una clienta Japonesa, que ve a comprar al mercat i ens va donar unes llavors, perquè ho plantéssim. Des d’aleshores no hem parat de fer-ne, doncs és una bona descoberta que ens agrada molt.

El nap Daikon (Raphanus Sativus) és en realitat un rave, el seu nom Daikon significa en japonès: “Dai” vol dir llarg i “Kon” vol dir Arrel. És una arrel típica del Japó i molt freqüent a la cuina Oriental, sembla una pastanaga blanca, però amb la pell més fina i arrodonida, textura cruixent i gust picant semblant als raves.

És un aliment o gairebé una medicina natural, doncs té unes propietats molt potents:

  • Recomanat en cas de sobrepès, obesitat, diabetis, excés àcid úric i colesterol.
  • Millora la digestió perquè potencia la secreció de bilis.
  • Ajuda a eliminar mucositat i drenar el sistema respiratori.
  • Elimina els excessos de carn i làctics
  • Elimina el greix acumulat
  • Desintoxica fetge
  • Com més llarg és el nap més propietats depuratives té.
  • Segons medicina Xinesa és un aliment amb energia Yin.
  • Aguanta temperatures al camp de fins a 5 Graus sota zero.

Una meravella, per menjar en sopes, ratllat cru, estofat i com vulgueu.

Salut
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.