Setmana 2 del dos mil vint-i-quatre

Bon dia,

Comencem la temporada de calçots. Ja estan al seu punt òptim de consum.

 El calçot és una hortalissa que per la seva manera de ser consumida, “les calçotades”, aporta un plus de celebració, festa i passar una bona estona amb la família i els amics.

Els calçots són els brots d’una ceba blanca d’una varietat concreta, que no forma bulbs sinó que creix de forma cilíndrica.

Plantem la ceba a terra mig enterrada i a mesura que creixen els brots, anem calçant amb terra, perquè no els toqui la llum, quedin blancs i tendres. A mesura que els tapem van creixent, obtenint uns brots blancs llargs, molt tendres amb un gust i una dolçor característica.

El calçot és un aliment ric en fibra, aigua, vitamines, minerals (com potassi i fòsfor), pobre en sodi.

Té un altre efecte que si abusem de menjar-ne masses de cop, pot provocar un efecte dilatador de l’intestí, junt amb massa salsa poden provocar problemes de pair, amb mal de panxa i flatulències.

Segons la medicina Xinesa, descongestiona el fetge i neteja els ronyons.

Salut i Calçots
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.