Bon dia,
Continuem a bon ritme amb el fred. De moment portem 342 hores a menys de 7 graus positius. Es considera que és la temperatura que necessiten els arbres per fer el repòs hivernal.
Aquesta setmana parlaré del nap Daikon. Nosaltres vàrem començar a plantar-lo arran d’una clienta Japonesa, que ve a comprar al mercat i ens va donar unes llavors, perquè ho plantéssim. Des d’aleshores no hem parat de fer-ne, doncs és una bona descoberta que ens agrada molt.
El nap Daikon (Raphanus Sativus) és en realitat un rave, el seu nom Daikon significa en japonès: “Dai” vol dir llarg i “Kon” vol dir Arrel. És una arrel típica del Japó i molt freqüent a la cuina Oriental, sembla una pastanaga blanca, però amb la pell més fina i arrodonida, textura cruixent i gust picant semblant als raves.
És un aliment o gairebé una medicina natural, doncs té unes propietats molt potents:
- Recomanat en cas de sobrepès, obesitat, diabetis, excés àcid úric i colesterol.
- Millora la digestió perquè potencia la secreció de bilis.
- Ajuda a eliminar mucositat i drenar el sistema respiratori.
- Elimina els excessos de carn i làctics
- Elimina el greix acumulat
- Desintoxica fetge
- Com més llarg és el nap més propietats depuratives té.
- Segons medicina Xinesa és un aliment amb energia Yin.
- Aguanta temperatures al camp de fins a 5 Graus sota zero.
Una meravella, per menjar en sopes, ratllat cru, estofat i com vulgueu.
Salut
Montse i Josep