Setmana 39 del dos mil vint-i-tres

Bon dia,

Continuem tenint pluges, el que fa que estiguem especialment contents. Els dies són predominats pels núvols i les temperatures han anat baixant, sobretot les nocturnes.

El fet de tenir aigua de pluja estimula molt les plantes, ja que aquesta té un pH més baix que l’aigua de reg. Les fulles es renten i l’aigua que arriba al sòl activa els nutrients i la circulació de la sàvia, tot donant un creixement més ràpid i sa.

Les mongeteres potser són la planta que més reacciona positivament a la pluja. Creix amb força i activa la floració i creixement dels fruits. En baixar la temperatura, les mongetes surten més rectes, sense curvatures ni defectes.

L’altra part no tan bona és que s’activen les erugues de tots els tipus, els llimacs i els pugons. És interessant mencionar que les plantes en créixer formen uns petits exsudats, que són molt atractius especialment per als pugons.

En conclusió, gràcies a la pluja, es crea un nou equilibri de l’ecosistema. Cal, doncs, aprofitar les coses bones, que són la majoria i adaptar-se a la nova situació climatològica.

Salut i alegria.
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.