Setmana 12 del dos mil vint-i-tres

Bon dia,

Després de la nevadeta, han pujat les temperatures de manera sostinguda, accelerant el ritme de les plantes i els arbres.

La verdura per excel·lència de final d’hivern és la carxofa, que alguns anomenen la flor de l’hivern. Durant tota la temporada hem anat collint carxofes, però aquesta setmana, han despertat sobtadament i s’han posat a produir més que mai. Els fruits creixen amb més rapidesa i treuen nous brots amb més fruits.

Originària de la costa de Sicília o Egipte, la carxofa (Cynara scolymus) és una flor immadura amb moltes propietats:

  • Ajuda a prevenir i combatre el colesterol.
  • Protecció i recuperació del fetge.
  • Redueix l’àcid úric.
  • Redueix la pressió arterial i el nivell de sucre a la sang.
  • És diürètica, baixa en calories i rica en fibra soluble.
  • Compte amb les dones lactants, doncs produeix una disminució de la llet.

Aprofitem les seves propietats abans no s’acabin.

Salut
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.