Setmana 11 de dos mil vint-i-tres

Bon dia,

Aquesta setmana hem començat la primera sembra de l’any, concretament, de patates.

Plantadora de patates

Conjuntament amb altres pagesos de la cooperativa ecològica, hem comprat les patates de llavor al Pirineu de Navarra, a la vall d’Elortzibar (Noain). Sempre busquem llocs de muntanya que estiguin certificats com a ecològics. Fan la collita més tard que altres zones, i la patata és de més qualitat, té un creixement més lent, guanyant en fermesa i vitalitat, per una bona sembra.

La varietat de patata que hem sembrat és la Jaerla, perquè és d’una gran qualitat gustativa i culinària, adaptant-se molt bé a les nostres terres i condicions climàtiques.

És d’un cicle relativament curt, fins a la seva collita, esquivant les altes temperatures de l’estiu i, amb una mica de sort, molts anys, no les hem de regar. Cal esperar que aquest any sigui més benigne per a l’agricultura.

Salut
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.