Setmana 7 del dos mil vint-i-tres

Bon dia,

Aquesta setmana volem recomanar especialment els calçots.

Per a collir calçots hi ha un procés llarg de més d’un any per arribar a la collita. Tot comença a la primavera quan la ceba de calçot s’espiga formant flors i la conseqüentment llavors.

Aquestes són recollides, netejades per fer planter de ceba. La llavor se sembra en safates de planter en un substrat eco, es fa néixer, créixer i quan té una longitud prop dels deu centímetres, ja estarà a punt per trasplantar-la al camp.

Una vegada trasplantada al camp, cal cuidar-la durant un període que va de sis a set mesos per fer la collita de les cebes. Aquestes cebes que collim han de reposar un altre període de com a mínim un mes.

Serà aleshores quan, prepararem la terra fent solcs oberts on i col·locarem novament les cebes collides a una separació d’uns vint-i-cinc centímetres entre cebes. Caldrà esperar que plogui o, en la seva manca, regar les cebes perquè grillin i treguin arrels. A mesura que surtin els grills de la ceba (de 8 a 12 grills per ceba) caldrà anar calçant amb terra perquè no els toqui el sol i quedin de color blanc per la manca de clorofil·la.

Quan la planta sigui gran i els seus grills amb un bon diàmetre i una bona llargada, serà el moment d’arrencar-los del sol, separar-los entre si i poder fer els manats de calçots que tot coneixem.

Salut.
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.