Us tornem a oferir una altra recepta de l’associació Maragda
Ingredients:
- 1 Tassa d’azukis (remullats tota la nit)
- 1 tira d’alga kombu
- 2 cebes tallades mitges llunes
- 1 moniato tallat a trossos petits
- 2 branquetes de romaní fresc
- 2 c.s. d’oli d’oliva
- sal marina
- 1 c.p. de mugi miso
- julivert tallat fi.
Elaboració:
- Saltejar les cebes amb l’oli i un pessic de sal marina, sense tapa, durant 10 minuts a foc mitjà.
- Afegir els azukis ben escorreguts (tirar l’aigua del remull), l’alga kombu, el moniato, el romaní i l’aigua fresca que cobreixi tots els ingredients.
- Portar a ebullició, retirar amb una escumadora les pells dels azukis que poguessin aparèixer a la superfície del líquid. Tapar i coure a foc mitjà/lent fins que els azukis estiguin completament tous, com a mínim 1 hora i 15 minuts. Es pot utilitzar l’olla de pressió per reduir el temps de cocció.
- Diluir el miso amb una mica de líquid dels azukis i coure a foc mínim durant 5-10 minuts sense que arribi a bullir. Servir amb julivert.
Salut i bon profit.