Bon dia,
Les temperatures es van mantenint més altes del que és habitual. Les verdures d’hivern creixen sense problemes, les pomes acceleren la maduració i els tomàquets estan al seu punt òptim.
Aquesta setmana recomanem les cols i el bròcoli.
Les cols poden ser del tipus picuda o rodona, segons creixement anem combinant les llises (Famosa) i les de fulla arrugada (pell de Galàpet). Aquestes varietats aniran canviant durant les pròximes setmanes i mesos.
El Bròcoli és una verdura de la família de les cols, baixa en calories, molt rica amb fibra, gran quantitat de vitamines, minerals i principis anticancerígens, donada la gran quantitat de nutrients que té, s’anomena superaliment.
Cuinat menys de 15 minuts, conté més vitamina C que la fruita cítrica. Concretament, el doble de vitamina que les taronges per al mateix pes. Ajuda al nostre cos a absorbir el ferro.
El contingut en calci és superior al de la llet de vaca, amb l’avantatge que en contenir magnesi, assegura que el nostre cos absorbeixi aquest calci. El sofre que conte, ajuda al procés de neteja del fetge.
Consell: no combinar mai al mateix àpat dues verdures crucíferes, s’aconsella combinar amb un gra d’all, ceba, gingebre o llavors per fer-lo més digerible.
Salut i molta verdura.
Montse i Josep