Bon dia.
La temperatura ha començat a baixar una miqueta. Les hores de sol comencen a escurçar-se.
Comença a venir de gust menjar aliments cuinats: vapor, escaldats, bullits o a la planxa.
Aquesta setmana volem recomanar el fonoll.
Es pot menjar cru, però també cuinat, especialment fent una crema, com si fos de porro. Barrejant el 50?% de ceba i l’altre de fonoll, fa una crema boníssima, desintoxicant i antiinflamatòria, que anirà molt bé per reduir els excessos de l’estiu i preparar-nos per a la tardor.
Els principals beneficis del Fonoll:
- Antiinflamatori per inflamacions oculars, bucals i trastorns estomacals;
- els seus antioxidants ajuden a reduir malalties cardíaques, obesitat, càncer, malalties neurològiques i diabetis del tipus 2;
- neteja de les vies urinàries; alleugereix els símptomes de la menopausa i redueix la pèrdua de memòria.
Salut i Fonoll
Montse i Josep