Setmana 4 del dos mil vint-i-dos

Bon dia,

Aquesta setmana hem començat la feina d’empeltar els cirerers a Torrelles. És una feina molt antiga que he après del meu pare i ell del seu.

Per què empeltem? Doncs perquè en el cas dels cirerers, si plantéssim en el sol, la varietat de cireres que volem collir, l’arbre que es formaria no s’adaptaria a la nostra terra, per tant, no seria viable.

Cal trobar un tipus de cirerer que s’adapti especialment al nostre sòl i que sigui compatible amb la varietat de cirera que volem obtenir. Antigament els pagesos anaven al bosc a buscar cirerers espontanis que creixien de forma natural, amb alguns inconvenients com la manca de regularitat de les plantacions i algunes varietats no lligaven bé.

De la selecció i multiplicació de varietats autòctones s’han aconseguit plantes homogènies i que s’adapten bé al nostre sòl i a les varietats actuals. El més habitual és la Santa Llúcia 64, és una selecció del prunus Mahaleb. Per tant, el que fem és plantar la Santa Llúcia 64, deixar-la créixer un any perquè s’adapti al terreny i després amb la tècnica de l’empelt i posem la varietat de cirera que ens interessa.

Salut i energia +
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.