Setmana 51/2021

Bon dia,

Aquesta setmana, vull parlar-vos del porro.

El porro va ser introduït pels romans des de l’orient pròxim. Es va estendre per tot Europa convertint-se en un aliment bàsic per l’alimentació, fins al punt que durant l’edat mitjana li atribueixen el fet de salvar la vida de milers de persones en les èpoques de fam.

Pertany a la famí­lia de l’allium, on també es troba la ceba i l’all. El seu contingut és majoritàriament aigua, però atipa bastant perquè és molt ric en fibra.

Els principals beneficis del porro:

  • Producció de glòbuls vermells.
  • Neteja les artèries.
  • Millora  la circulació.
  • Formació de material genètic i anticossos del sistema immunitari.
  • Diürètic, efecte lleugerament laxant.
  • Millorar el funcionament intestinal, nerviós i muscular.
  • Antibiòtic natural, retarda el creixement de virus i bacteris.
  • Escalfa el cos especialment a l’hivern.
  • Descongestiona el fetge, obre la gana.
  • Contraresta les hemorràgies menstruals i la diarrea.

Curiositats: En els jeroglí­fics de les piràmides d’Egipte apareixen els esclaus que les construïen alimentant-se de porros de manera habitual. I Neró era un apassionat d”aquesta verdura, fins al punt que en consumia a cada àpat.

Surten; Raïm rosat, raïm aledo, carabassa Musqué i  pebrot verd.

Salut i ànims.
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.