Bon dia,
Aquesta setmana, vull parlar-vos del porro.
El porro va ser introduït pels romans des de l’orient pròxim. Es va estendre per tot Europa convertint-se en un aliment bà sic per l’alimentació, fins al punt que durant l’edat mitjana li atribueixen el fet de salvar la vida de milers de persones en les èpoques de fam.

Pertany a la famÃlia de l’allium, on també es troba la ceba i l’all. El seu contingut és majorità riament aigua, però atipa bastant perquè és molt ric en fibra.
Els principals beneficis del porro:
- Producció de glòbuls vermells.
- Neteja les artèries.
- Millora la circulació.
- Formació de material genètic i anticossos del sistema immunitari.
- Diürètic, efecte lleugerament laxant.
- Millorar el funcionament intestinal, nerviós i muscular.
- Antibiòtic natural, retarda el creixement de virus i bacteris.
- Escalfa el cos especialment a l´hivern.
- Descongestiona el fetge, obre la gana.
- Contraresta les hemorrà gies menstruals i la diarrea.
Curiositats: En els jeroglÃfics de les pirà mides d’Egipte apareixen els esclaus que les construïen alimentant-se de porros de manera habitual. I Neró era un apassionat d´’aquesta verdura, fins al punt que en consumia a cada à pat.
Surten; Raïm rosat, raïm aledo, carabassa Musqué i pebrot verd.
Salut i à nims.
Montse i Josep