Bon dia,
Aquesta setmana volia comentar les cols. En aquests moments tenim:
- Col picuda
- Col pell de galà pet
- col kale
- col brotonera
Molts estudis parlen de les propietats medicinals de les cols. Principalment ajuden a combatre diferents tipus de cà ncers: còlon, esòfag, mama o laringe.
Es fa servir com a remei de trastorns intestinals o pulmonars i sobretot per incrementar la producció de llet en les dones que donen el pit. És un gran diürètic: ajuda a eliminar el lÃquid acumulat al cos. Millora la salut digestiva, és antià cid i antiinflamatori. Cuida la salut pulmonar, alleugerint les afeccions dels bronquis.
Els seus principals nutrients són:
- Alanina: intervé en la producció d’anticossos
- Arginina: repara teixits, construeix múscul.
- Vitamina C: més que les taronges
- Cistina: estimula funcionament hormonal
- Àcid Fòlic: bo per al desenvolupament del fetus en dones embarassades
- Àcid glutà mic: millora la ment i prevé esquizofrènia.
- Leucina: pel creixement infantil
- Niacina preveu la hipertensió i redueix el colesterol
Tornem a tenir Romanesco.
Salut i cuideu-vos molt.
Montse i Josep