Setmana 1/2021

Bon dia i bon any.

Ja tenim el fred de l’hivern. És el que toca, per al bon funcionament del nostre ecosistema.

El fred minimitza l’activitat dels arbres fruiters, cauen les fulles i es produeixen una sèrie de processos quí­mics al seu interior, necessaris per a la bona floració i fructificació a la primavera.

Cada espècie i cada varietat, necessita un mí­nim d’hores de fred per poder fer aquestes funcions, que anomenem hores de fred, es conten des de la caiguda de les fulles fins a la floració o brotada.

Cal mesurar les hores a menys de 7 graus positius, descomptant la primera mitja hora. La necessitat d’un cirerer va entre les 400 i les 1200 hores, depenent de la varietat. Les oliveres compten a partir de 12 graus positius.

Un cirerer pot aguantar fins a una temperatura d’uns -15 graus mentre que un alvocat tan sols -2 graus, vet aquí­ la importància de plantar sempre les plantes adaptades al nostre clima.

Surten: Albergí­nia.
Comencen:  Nap i remolatxa en manat de Begues i carxofes dels nostres companys del Baix Ebre.

Salut i cuideu-vos.
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.