Setmana 51/2020

Bon dia,

Aquesta setmana recomanem especialment l’espinac, al seu punt, i els alls tendres.

L’all pertany a la famí­lia de les liliàcies, com la ceba i el porro. Les propietats nutricionals de l’all tendre són molt similars a les de l’all sec però amb menys concentració a causa del seu contingut més elevat d’aigua. Conté ferro, silici, sofre, iode, manganès, seleni i vitamines B1, B2,B6 i C.

Les seves qualitats diürètiques, depuratives, antisèptiques i antibacterianes fan que des de l’antiguitat s’hagi utilitzat com a remei per a moltes malalties. El seu consum freqüent provoca vasodilatació, és a dir que augmenta el diàmetre dels vasos sanguinis, per tant la sang flueix amb més facilitat i disminueix la pressió, millorant la circulació. Estimula les mucoses gastrointestinals, provocant la secreció de les mateixes millorant la digestió dels aliments.

Curiositat: A l’edat mitjana fou considerat com a remei i protecció contra les pestes i les epidèmies.

Surten: Papaia, enciam cua Oreneta (fins any que ve), pebrot verd Italià i pebrot verd.

Salut i abrigueu-vos
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.