Setmana 40/2020

Bon dia,

Aquesta setmana ve carregada de novetats una mica especials

La primera és el raïm Fràgona, una varietat molt curiosa i sorprenent perquè és un raïm dolç, amb un gust intens a maduixa. Dura poques setmanes i no podem assegurar que ni hagui cada dia perquè és una cosa molt excepcional.

L’altre és la col Brotonera de Fadrí­ o Gitana, de gust i textura delicats. La col Brotonera és una varietat amb fulles allargades que té múltiples propietats nutritives. Deixada de cultivar a causa de l’aparició de noves varietats millorades i més productives, darrerament es va iniciar el projecte de recuperació de cultiu d’aquesta varietat de col, a partir d’un rigorós procés de selecció i millora de les varietats conservades. Hem obtingut llavors recuperades gràcies a les companyes de Les Refardes.

La col Brotonera dóna pas als brotons i els espigalls, dues parts de la col que corresponen a diferents fases del creixement de la verdura. Els brotons, uns brots amb molta fulla, creixen entre  els mesos d’octubre i novembre, al gener surten els espigalls, unes inflorescències immadures que es poden collir fins al març. Amb fulles allargades, la col Brotonera s’acostuma a menjar fresca, bullida o amanida amb un raig d’oli i també és una excel·lent opció per acompanyar la cansalada i les mongetes. La col Brotonera destaca pel seu alt contingut en àcid fòlic, molt recomanable durant l’embaràs, i també aporta vitamines A i C, potassi i fibra. 

Surten: Pruna President, colrave i pebrot vermell Italià.
Comencen: Raïm Fràgola, nap blanc, Xirivia, Moniato i col Brotonera (Fadrí­ o Gitana).

Salut 
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.