Setmana 11/2020

Bon dia,

Ja ha començat la floració dels presseguers. Als albercoquers ja estan a caiguda de pètals i els cirerers va inflant els borrons.. els falta ben poc per començar la florida a Torrelles.

Les hores de fred d’aquest any a Begues han sigut 613 hores. Es conten les hores que la temperatura és inferior a 7 graus positius, descomptant la primera mitja hora, pel tema de la inèrcia tèrmica.

L’ADV, fruiters del Baix Llobregat, de la que som socis, ens ofereix el servei tècnic setmanal dels camps de fruiters i verdures que conreem, durant tot l’any.

De fa pocs dies, han instal·lat quatre estacions meteorològiques automàtiques a la nostra comarca. Una d’elles està instal·lada dins del camp de pomeres que tenim a Begues. Es tracta d’una estació de presa de dades amb tecnologia 4G que emet la informació via satèl·lit: temperatura, precipitacions, humitat relativa, integral tèrmica, hores de fred i la humectació de les fulles entre altres.

És processada i arriba al telèfon mòbil (APP) i ordinador, descarregant dades meteorològiques i biològiques; avisant-nos amb antelació dels possibles atacs de fongs de diferents correus, com per exemple, el fong del motejat de la poma, que tractat al seu moment oportú, estalvia molts costos i dona molt bona eficiència. Altres avisos són: Mí­ldiu del tomàquet i oïdi.

Comencen: Maduixots de Huelva, Faves del Llobregat i nap Daikon.

Salut.
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.