Bon dia,
La coliflor (Brassica olareacea var.botrytis) junt amb el bròquil, rumanescu i col, pertanyen a la família de les crucíferes
És denominen així per les seves tiges crucíferes, de gust agradable, fresc i cruixent. És un aliment molt ric en vitamina C, concretament:
vitamina C | 77% |
vitamina K | 20% |
Ferro | 2% |
Calci | 2% |
Sodi | 1% |
Fibra dietètica | 10% |
Contingut molt baix en calories, només 25 calories per 100 grams, molt recomanat en dietes d’aprimament.
Alt contingut en antioxidants glucosinolats i isotiocianats (ajudant a reduir en creixent de cèl·lules canceroses)
Surten: Enciam negre, Fonoll, Mango, nyàmera, col paperina i ceba d’Amposta.
Comencen: Ceba morada de la Conca de Barbera.
Salut i Bones festes Nadalenques.
Montse i Josep