Setmana 52

Bon dia,
La coliflor (Brassica olareacea var.botrytis) junt amb el bròquil, rumanescu i col, pertanyen a la famí­lia de les crucí­feres

És denominen així­ per les seves tiges crucí­feres, de gust agradable, fresc i cruixent. És un aliment molt ric en vitamina C, concretament:

vitamina C77%
vitamina K20%
Ferro2%
Calci2%
Sodi1%
Fibra dietètica10%

Contingut molt baix en calories, només 25 calories per 100 grams, molt recomanat en dietes d’aprimament.

Alt contingut en antioxidants glucosinolats i isotiocianats (ajudant a reduir en creixent de cèl·lules canceroses)

Surten: Enciam negre, Fonoll, Mango, nyàmera, col paperina i ceba d’Amposta.
Comencen: Ceba morada de la Conca de Barbera.

Salut i Bones festes Nadalenques.
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.