Setmana 25 del dos mil vint-i-cinc

Bon dia,

Ja hem passat la festa de la cirera i anem de cara a Sant Joan. Són unes dates en què sol pujar la temperatura tot esperant el solstici d’estiu.

Les cireres maduren a bon ritme encadenant-se una varietat amb l’altre.

Aquesta setmana començarem la varietat Star (forta) Hardy (Resistent) Giand (gegant). És una varietat de carn dura, vermella, amb un puntet àcid que li dona bon gust i la pell molt característica és d’un fons una mica més clar, amb unes taques més fosques, que s’anomena pell tigrada, tot i que és una varietat antiga, es continua plantant per la seva bona qualitat.

El seu origen és Americà, de Wisconsin, per un investigador privat. Es va inscriure a Espanya de manera oficial l’any 1996. El meu pare la va començar a plantar als finals de la dècada dels anys setanta.

Continuem plantant-ne i donant fusta als pagesos que la volen empeltar.

Proveu-les, doncs són diferents de les que teníem fins ara.

Salut
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.