Setmana 23 del dos mil vint-i-cinc

Bon dia,

Som en el temps de les cireres. Aquesta setmana servirem la varietat Bigalise, una varietat de cirera primerenca que més conreem. De bona mida, de forma globulosa, dolça, molt bona, amb la carn ferma i la cua curta.

És una varietat molt adaptada a les nostres condicions climàtiques. D’origen francès, concretament de la Catalunya Nord, el seu obtentor es deia Pierre Argot: en sé la millor varietat que va obtenir, li posa el nom de la seva filla.

Quan va morir li deixa com a herència tota la col·lecció de varietats a la seva filla, perquè les pogués vendre a algun viverista.

Curiositat: aquest any portem una diferència de collita de la mateixa varietat de 15 dies respecte a l’any passat.

Salut I Moltes cireres
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.