Setmana 50 del dos mil vint-i-quatre

Bon dia,

Ja hem començat a collir els primers manats d’all tendre i també de calçots. A poc a poc, les plantes van creixent i donen els seus fruits.

També arriben una bona varietat de naps. Els tenim de diferents tipus, formes i colors.

El nap (Brassica napus), igual que les cols i els bròquils, és de la família de les crucíferes, adaptant-se doncs als climes freds. Abans que arribes la patata, era l’aliment bàsic a Europa. Tot i això, supera la patata tant en quantitat com en qualitat pel que fa a les vitamines i minerals per al consum humà, especialment utilitzat en sopes, bullits, acompanyant carns o amanits.

  • El nap Daikon, d’origen Japonès, es pot cuinar de moltes maneres: s’utilitza ratllat per acompanyar el sushi o altres menjars. És de color blanc, allargat i pot créixer moltíssim, tot i que ara són més aviat petitets.
  • El nap violeta és de forma rodona, amb dos colors diferenciats, a la part superior és de color lila i l’inferior és de color blanc, bona mida.
  • El nap Groc de forma rodona gust molt fi i bo, una mica més petitet
  • El nap vermell de forma mig allargada, típica forma de nap, mida ideal.

Creiem que amb aquesta varietat podrem passar un hivern amb força naps.

Salut i molts naps.
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Sense categoria. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.