Setmana 6 del dos mil vint-i-quatre

Bon dia,

Continuem amb la temporada de calçot,. Estan en un bon moment, són molt tendres i bons.

Portem una mica més de tres mesos esporgant els fruiters. Hem començat pels presseguers, pruneres, albercocs, les pomeres i encara faltaran les pereres. Aquesta és una feina completament manual, amb l’ajut d’unes tisores i una motoserra, ambdues elèctriques, de bateria, anem fent de sol a sol.

És una feina que requereix molta atenció i coneixement, doncs cada arbre necessita una esporga personalitzada en funció del seu creixement i la seva producció anterior.

Les condicions de sequera que han patit es manifesten amb branques seques, borrons avortats, que no es desenvoluparan. També cal tenir en compte que, any rere any, s’ha d’anar renovant branques perquè tingui fusta jove, per anar rejovenint-lo i que produeixi fruits de qualitat, ben situats, assolellats i ventilats.

Un altre aspecte important és la quantitat de branques de fruits. Ha de ser la mida justa perquè els fruits siguin de la mida que esperem i en el cas dels arbres que s’aclareixen, com les pomes, prunes i préssecs, cal deixar-ne poques per no tenir tanta feina a aclarir. Aquestes són algunes de les variables que cal tenir en compte.

És una feina tranquil·la, agradable de fer, ja que quan brota i creix l’arbre a la primavera i dona els seus fruits és una satisfacció personal que no té preu.

Salut
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.