Setmana 14 de dos mil vint-i-dos

Bon dia,

Continuem amb la floració dels cirerers a Torrelles.

Les temperatures baixes i la manca de sol estan provocant que les abelles no puguin treballar correctament. Quan està núvol, baixa la llum ultraviolada, provocant que les abelles no circulin, ja que necessiten aquesta llum per poder veure els colors (els hivernacles, que filtren aquesta llum amb el plàstic, estan buits d’abelles).

Per això aquest any hem reforçat la pol·linització de Torrelles amb nius abellots. Els abellots (Bombus Terrestris) fan feina amb condicions de baixa temperatura, nuvolositat, vent  i petites pluges, fregant el seu cos pelós per les flors. També amb unes bosses que porten a les potes del darrere es carreguen de pol·len, que porten i espolsen al seu niu.

A Begues comencen a florir les primeres varietats de cireres, acabant la floració dels presseguers. Els albercocs ja són en fase de creixement del fruit, les pomeres i pereres comencen a inflar els primers borrons.

Salut
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.