Setmana sis del dos mil vint-i-dos

Bon dia,

Moltes vegades, sentim a parlar de la descarbonització. És un concepte que es va posar de moda el desembre del 2015 a Parí­s i a la COP 26 de Glasgow el 2021. 

Aquest concepte obre la porta a renunciar als combustibles fòssils com són el petroli, el gas i el carbó, ja que contribueixen molt activament a l’escalfament del planeta. Estem entrant en un model de transició  energètic on intentem deixar aquestes energies i trobar-ne de respectuosos amb el medi.

Què fem els pagesos-eco? Amb els nostres correus de fruites i verdures captem CO2 de l’atmosfera, que tornem a la terra tritura’n i enterra’n els correus i la fusta de l’esporga, fixant doncs aquest CO2 en el sol de conreu.

La utilització d’eines elèctriques per exemple: l’esporga es fa amb tisores i motoserra elèctrica. Minimitzant l’ús de combustible (principalment Gasoil) en moltes de les feines, agrupant les mercaderies a transportar buscant sempre la màxima proximitat per reduir les emissions.

Es poden fer infinitat de coses, cadascú ha de descobrir les seves.

Aquesta setmana recomanem els espinacs, porros, alls tendres i cols.

Salut.
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.