Setmana 45/2021

Bon dia,

Aquesta setmana recomanem enciam Cua d’oreneta. És la primera varietat d’hivern que collim aquest any. És una varietat molt antiga que es va recuperar fa uns anys a Castellfollit de la Roca (La Garrotxa).

De mida mitjana, té les fulles dentades, molt fines, amb les puntes lleugerament morades, no fa cabdell. Amb un sabor excel·lent i una textura molt delicada, es pot combinar amb d’altres per fer barreja d’enciams.

Només en fem una plantada a l’any perquè té un conreu una mica difícil, ja que s’espiga amb molta facilitat.

Nota: És conegut a diferents regions d’Itàlia com a enciam Català.

Surten: Enciam roure, ceba manat, tomàquet madur, bou i banya.
Comencen: Enciam cua oreneta, espinac i kiwi de Lleida.

Salut
Montse i Josep

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.