Bon dia,
Som a la tardor. Manquen deu setmanes per acabar l’any. El temps passa volant.
Aquesta setmana volem recomanar especialment l’api. Es cultiva de fa prop de tres mil anys. Els Egipcis i romans el feien servir com a planta aromàtica, fins que el metge grec Hipòcrates va dir allò de “que l’aliment sigui la teva medicina”. Va destacar les seves propietats diürètiques, però que fa l’api?
- Desintoxica l’organisme perquè purifica la sang i té efecte diürètic.
- Redueix el vertigen el nerviosisme i el mal de cap
- Estimula la sudoració, millora la digestió i el fetge.
- Redueix l’acne i baixa la tensió arterial.
- Per al seu contingut en silici, és bo per les articulacions, les artèries i els ossos.
- Liquat d’api i llimona és un bon remei per als refredats. Hi ha moltíssimes receptes per menjar api liquat, cru, en suc i cuinat.
Nota: És una de les poques verdures que combina amb les fruites, per exemple, api amb gelat de poma.
Surten: Remolatxa manat.
Salut Montse i Josep