Bon dia,
La calor continua prement de valent, amb uns valors per sobre de la mitjana d’altres anys. Sumat a la manca de pluja (quatre vegades més baixa que l’any passat en el mateix període), està provocant una maduració més ràpida dels fruits de secà com la cirera. Els arbres pateixen de valent i cal collir els seus fruits ràpid per no provocar un estrès hídric.

Aquesta serà la setmana de la cirera de la varietat Lapins. El seu origen és Canadà, concretament de l’estació experimental de Summerlant. El nom prové del seu obtentor, el senyor F. Lapins.
És una varietat auto fèrtil, per tant, no necessita altres varietats per fecundar els seus fruits. Requereix un repòs hivernal de 600 hores com a mínim. La forma del fruit és allargada, color de vermell brillant a porpra, carn vermella, dura i dolça.
Cirera Lapins Cirera Lapins Cirera Lapins
Gràcies a les seves bones característiques, és la cirera més conreada a tot el món. És la cirera més utilitzada per fer melmelades i confitats.
Surten: Kiwi, nespra, espàrrec, nyàmera i espinac.
Comencen: Préssec xato, síndria fosca del Montsià, pruna mirabolà i all sec.
Salut i anar provant cireres.
Montse i Josep