Bon dia,
La calor continua prement de valent, amb uns valors per sobre de la mitjana d’altres anys. Sumat a la manca de pluja (quatre vegades més baixa que l’any passat en el mateix perÃode), està provocant una maduració més rà pida dels fruits de secà com la cirera. Els arbres pateixen de valent i cal collir els seus fruits rà pid per no provocar un estrès hÃdric.

Aquesta serà la setmana de la cirera de la varietat Lapins. El seu origen és Canadà , concretament de l’estació experimental de Summerlant. El nom prové del seu obtentor, el senyor F. Lapins.
És una varietat auto fèrtil, per tant, no necessita altres varietats per fecundar els seus fruits. Requereix un repòs hivernal de 600 hores com a mÃnim. La forma del fruit és allargada, color de vermell brillant a porpra, carn vermella, dura i dolça.
Cirera Lapins Cirera Lapins Cirera Lapins
Grà cies a les seves bones caracterÃstiques, és la cirera més conreada a tot el món. És la cirera més utilitzada per fer melmelades i confitats.
Surten: Kiwi, nespra, espà rrec, nyà mera i espinac.
Comencen: Préssec xato, sÃndria fosca del Montsià , pruna mirabolà i all sec.
Salut i anar provant cireres.
Montse i Josep