Setmana 6/2020

Bon dia,

Aquesta setmana passada va ser la setmana dels Barbuts: Sant Vicenç, Sant Pau, Sant Sebastià, Sant Antoni. Tradicionalment és la setmana que comença la temporada dels calçots.

Calçots barbuts a la setmana dels sants barbuts….

Aquest és un cultiu que porta una feina important. Comença a finals d’hivern sembrant la llavor. Una vegada nascuda, es trasplanta al camp per allà la  primavera.

Va creixent durant la primavera fins al mes de juliol-agost, on es cull la ceba blanca del calçot. Una vegada collida i seca es deixa reposar unes setmanes.

Aleshores cal preparar la terra una altra vegada, per tornar a plantar les cebes que hem collit, però en un camp diferent. Farem solcs profunds per plantar-la al fons.

Quan vagi creixent l’anirem calçant amb la terra del solc, fins a tres calçades, cuidant que no surti herba i que la terra estigui solta i airejada.

Per fi al gener febrer ja podrem collir-los fins a l’abril i a vegades fins i tot al maig. Ah, per cert, la salsa és tot un altre tema!!

Comencen alls tendres. I la poma canvia de varietat. Ara serà Story Inored, una poma del tipus poma de muntanya de collita pròpia de Begues.

Salutacions
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.