Bon dia,
Aquesta setmana recomanem l’Api.
Es desconeix el seu origen, però es conrea des de fa més de 3000 anys. Els Egipcis, Grecs i Romans, la feien servir com a planta aromàtica, fins que un metge Grec Hipòcrates deia allò de “que l’aliment sigui la teva medicina”

Es pot menjar cru, liquat o en suc i cuinat. És de les poques verdures que combinen bé amb la fruita. Amb un 90% d’aigua i un valor nutritiu baix (en comparació amb d’altres).
L’API és la verdura més medicinal. És el vegetal més utilitzat per les seves propietats medicinals. Els seus valors medicinals provenen del seu oli essencial (Apilina, apiol o provalents entre altres).
- Ajuda a aprimar, eliminar toxines, prevenir la retenció de líquids, estimula la sudoració
- Regula la menstruació alleuja els símptomes de la menopausa.
- Afavoreix la digestió i combat els gasos.
- És diürètic, doncs conte molta aigua, potassi, sodi, àcid fòlic i betacarotè.
- Redueix els nivells de sucre a la sang, redueix l’acne.
- Combat l’acidesa estomacal.
- Té propietats antiinflamatòries i antireumàtiques.
- Elimina àcid úric, redueix reumatisme, l ‘artritis, la gota i les inflamacions dels nervis, ajuda la formació de sang, baixant la pressió arterial alta.
- Reforça articulacions, artèries, ossos i dents pel seu contingut en calci.
- El liquat d’api amb suc de llimona és un bon remei per als refredats.
Salut i molt Api.
Montse i Josep