Bon dia,
Aquesta setmana volem recomanar el bròcoli.

És una verdura de la família de la brassica (Brassica oleracea). El seu nom prové del llatí (Brachium: branca).
La part comestible està composta d’una agrupació de moltíssimes flors petitetes verdes i carnoses col·locades es forma de petits arbrets que surten d’una tija gruixuda també comestible voltada de petites fulles.
El seu origen és del Mediterrani oriental, conreat de fa més de 2000 anys, ja utilitzava com a aliment a Grècia i Roma. La seva expansió per Europa és a partir del segle XVI on es va considerar una verdura molt apreciada.



Per menjar-lo hi ha mil maneres: pot ser cru, amb amanides, fet al vapor o bullit, saltejat, al forn, amb beixamel, per fer pizzes, al Wok i mils d’altres combinacions.
Les seves propietats són tantes que es considera un superaliment:
- Baix contingut amb calories, provinents dels hidrats de carboni. Molta fibra, pràcticament gens de greix.
- Gran contingut de vitamina C
- Gran contingut de calci 47 mg per 100 grams de bròcoli.
Creiem que és el moment ideal per menjar-ne, doncs en tenim una bona collita.
Salut i Bròcoli.
Montse i Josep