Bon dia,
Avui vull comentar un tomàquet de què es parla molt poc i és justament la varietat que està més temps amb nosaltres, doncs té la particularitat que té una vida post collita molt llarga i ens acompanya durant l’hivern per sucar les torrades de pa amb d’oli.

És el tomacó o tomàquet de sucar el pa. De fa uns anys i després de provar diferents varietats de tomacó hem trobat la que s’adapta millor a les nostres terres i al nostre gust per als bons tomàquets.


El Tomacó Palamós, una varietat molt bona, amb el fruit de color vermell gerd, amb un lleuger coll verd que evoluciona a groc i excel·lent viratge a vermell des de la creu. La maduració interna és homogènia amb un gran contingut d’aigua, consistent, ideal per penjar i conservar en un ambient natural. Important no posar a la nevera, doncs accelera la maduració i es fa malbé, amb temperatura natural pot aguantar mesos, val la pena tenir-ne sempre al rebost.
Salut i tomàquets.
Montse i Josep