Setmana 36 del dos mil vint-i-cinc

Bon dia,

Com cada any per aquestes dates hem fet la collita de la pruna Clàudia negra. Cada vegada ens en queden menys arbres perquè van envellint i els nous que plantem els costa molt d’entrar en producció.

El canvi climàtic porta menys hores de repòs hivernal, que justament és molt necessari per a aquest tipus de pruna, l’europea.

És una varietat molt antiga, originària de Mallorca, que hem conservat i conreat des dels meus avis.

La seva baixa productivitat ha fet que hagi estat substituïda per altres varietats de prunes molt més productives, com el grup de prunes japoneses: molta producció, més grandària i més comercials, per diferents èpoques de l’any.

És una pruna rodona amb dues balbes poc marcades. La carn és verda, fresca, densa, sucosa i la pell violàcia fosca fins a morada, de gust extraordinàriament dolç, fa una explosió de frescor i dolçor com cap altre.

Quan en mengis una, ja estaràs mirant quina serà la següent que et menjaràs, feu la prova.

Salut amb Clàudia negra.
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.