Setmana 30 del dos mil vint-i-cinc

Bon dia,

Aquesta setmana comencem amb el préssec groc, principalment la varietat caterina.

És una varietat amb segles d’història, originari d’Àsia. Va ser una de les primeres varietats d’arribar a Europa. Des d’aleshores, sempre s’ha valorat la seva qualitat.

Les seves flors són de color rosat, símbol de renovació i esperança a diverses cultures.

És un préssec de grandària de mig a gros, depenent de l’aclarida que es fa i de les pluges que ha tingut. De forma arredonida, regular i simètrica. Té la pell de color groc d’orat i ataronjat amb una lleugera xapa vermella a la part que li toca el sol. 

La carn és de color groc a carabassa, consistent, sucosa i perfumada, lleugerament acidulada, com més a prop del pinyol.

La qualitat gustativa és molt bona. El pinyol és adherit a la polpa i podem trobar-lo obert doncs és típic de la varietat.

Gaudiu-los.
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.