Setmana 41 del dos mil vint-i-cinc

Bon dia,

Aquesta setmana parlem de les patates de muntanya.

A 420 metres d’altura conreem les patates en secà, amb un petit reg de suport gota a gota, només els anys de més sequera. La terra de muntanya és més calcària i li va molt bé a la patata per fer-les més gustoses i bones.

Un cop han passat els freds de l’hivern, per al voltant de Sant Josep, és quan tradicionalment s’han sembrat les patates a les nostres terres, si ve amb l’escalfament global ara les avancem uns dies i funcionen bé. 

Nosaltres continuem amb la varietat antiga i tradicional Jaerla.

Què ens aporten les patates?

  • Una excel·lent font de carbohidrats i midó.
  • Riques en fibra especialment la pell.
  • Una bona font de vitamina C i vitamina B6.
  • Potassi i àcid Fòlic essencial per la salut cardiovascular.
  • Contenen antioxidants.
  • Baix contingut en greixos.
  • Baix índex glucèmic.
    • Aliment saciant i nutritiu.

Es poden cuinar de mil maneres diferents, com a plat principal, d’acompanyament o decoració. Podem, escaldar-les, bullir-les, fregir-les, al forn, microones, es poden fer senceres esqueixades o tallades de diferents maneres diferents.

A més tenen un preu assequible i són saciants.

Salut
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.