Bon dia,
Aquesta setmana parlem de les patates de muntanya.
A 420 metres d’altura conreem les patates en secà, amb un petit reg de suport gota a gota, només els anys de més sequera. La terra de muntanya és més calcària i li va molt bé a la patata per fer-les més gustoses i bones.


Un cop han passat els freds de l’hivern, per al voltant de Sant Josep, és quan tradicionalment s’han sembrat les patates a les nostres terres, si ve amb l’escalfament global ara les avancem uns dies i funcionen bé.
Nosaltres continuem amb la varietat antiga i tradicional Jaerla.
Què ens aporten les patates?
- Una excel·lent font de carbohidrats i midó.
- Riques en fibra especialment la pell.
- Una bona font de vitamina C i vitamina B6.
- Potassi i àcid Fòlic essencial per la salut cardiovascular.
- Contenen antioxidants.
- Baix contingut en greixos.
- Baix índex glucèmic.
- Aliment saciant i nutritiu.
Es poden cuinar de mil maneres diferents, com a plat principal, d’acompanyament o decoració. Podem, escaldar-les, bullir-les, fregir-les, al forn, microones, es poden fer senceres esqueixades o tallades de diferents maneres diferents.
A més tenen un preu assequible i són saciants.
Salut
Montse i Josep