Setmana 40 del dos mil vint-i-cinc

Bon dia,

Ja som oficialment a la tardor. Per inaugurar-la, diumenge vàrem tenir una pluja com fa temps que no veiem, doncs varen caure 80 litres a Begues. Les temperatures han baixat tant de dia com de nit: els matins ja hem de sortir una mica més abrigats.

Ara que sembla que arriba el fred, és temps de collir carabasses. Primer vàrem començar amb la varietat Potimarro, la de color vermell. Després la japonesa, de color verd, i ara li toca el torn a les carabasses que tenen més durada postcollita, les de color ataronjat.

Tenim dues varietats de carabassa per l’hivern, una és la Moscada de Provença i l’altre la de violí.

Carabassa musquee

La Moscada de Provença és d’origen del sud de França. Fruit de color ataronjat fosc, de forma rodona lleugerament aixafada i costellada, pesant de 5 a 15 kg. La polpa és de color taronja molt intens, dolça, versàtil i molt saborosa.

La carabassa calma l’ansietat elimina líquids, prevé el restrenyiment, millora la visió nocturna, enforteix ossos i dents, fins i tot ajuda a regular la diabetis.

A la cuina té moltíssimes possibilitats: en crema, escalivada, estofada, en pastissos…

Salut
Montse i Josep

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.