Bon dia,
Aquesta setmana la recomanació és sens dubte el tomàquet.
Comença el festival d’estiu amb una selecció de bones varietats de tomàquets, per a tots els gustos i diferents maneres de menjar-los.
El tomàquet de pera és el tot terreny, serveix per a fer sofregits, conserves, gaspatxos i amanides. De color vermell intens, amb la pell molt fina, una polpa abundant plena i saborosa, és el que normalment fem servir per fer la conserva.
El tomàquet Rosa ple és el caviar dels tomàquets, de color vermell rosat, rodó, amb una pell fina, polpa plena, gust exquisit i delicat ideal per amanides amb el que vulgueu: una burrata, parmesà ratllat, orenga, anxoves, unes piparres o senzillament un bon raig d’oli d’oliva és un plat excel·lent per l’estiu.
Tomàquet cor de Bou, un dels millors que podeu trobar, de color vermell ataronjat, forma de bossa, lleugerament acostellat, la pell bastant fina, polpa plena amb alguna petita cavitat interior on reposem les llavors, de gust intens i agradable. És excel·lent per amanides, també per fer farcit amb moltíssimes possibilitats, per sofregits, guisats i tot el que necessiti un tomàquet gurmet.
Tomàquet Xerri, petitet, de color vermell intens, forma de dàtil, allargat, pell molt fina i gust intens que explota a la boca quan el mosseguem, ideal per amanides de tots tipus, per cuinar sencers, combina amb molts formatges, com el feta, el fresc i els que vulgueu.
Tots aquests tomàquets els conreem a l’exterior a ple sol, amb una terra calcària i aigua dels pous de la mateixa finca, tot plegat fa que tinguin un gust i textura tan especial, que la resta de l’any, els recordem i comparem amb els que venen a l’hivern o d’hivernacles que no s’assemblen gens amb aquests.
Salut i molts Tomàquets
Montse i Josep