Setmana 13 del dos mil vint-i-cinc

Bon dia,

Ja som a la primavera!

De moment ha començat plujosa, després d’un hivern suau: 639 hores de fred i amb més pluges del que teníem els últims anys. Portem acumulats des de l’u de gener 182 mm. Al mateix període de l’any passat varen caure 66,2 mm, i la previsió és que continuarà plovent.

La terra està ben assaonada, la bassa de reg és plena i els pous no sabem, però creiem que poden anar recuperant de mica en mica els seus nivells habituals.

Aquesta setmana recomanem els manats d’alls tendres.

Les receptes són infinites: des d’una sopa d’alls tendres, truita d’alls tendres, remenat amb alls tendres, bledes amb alls tendres, alls tendres amb arròs fregit, paella d’alls tendres, bacallà al forn amb un llit d’alls tendres, faves amb alls tendres, amanida amb alls tendres, fins a torrada amb alls tendres i xampinyons per un esmorzar sa i vegà.

Les propietats són moltes:

  • Rics en antioxidants.
  • Propietats antibacterianes i antifúngiques reforcen el sistema immunitari.
  • Milloren la circulació sanguínia.
  • Baix contingut en calories.
  • Afavoreixen la digestió i el trànsit intestinal.

Ara són de temporada, aprofitem-los.

Salut i alls tendres.
Montse i Josep.

Aquesta entrada ha esta publicada en Comentari personal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.